SCREAM 4

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Revolutionary Road

Ο Δρόμος της Επανάστασης

Η ταινία βρίσκει ένα αντρόγυνο εγκλωβισμένο. O Frank και η April είναι φυλακισμένοι σε μια ζωή που αναγκάστηκαν να επιλέξουν. Και αυτό τους κάνει να αργοπεθαίνουν. Θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν όμως. Να βρουν το δικό τους δρόμο της επανάστασης σε ένα ταξίδι για το Παρίσι όπου όλα θα τους φανούν μαγευτικά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγουν, να αποδράσουν από μια ζωή που βαριούνται και που μέσα της ασφυκτιούν μέρα με τη μέρα. Πολύ γρήγορα θα αντιληφθούν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσά τους. Το επιφανειακά τέλειο ζευγάρι δεν είναι τίποτα άλλο από δύο άνθρωποι που σταμάτησαν να αγαπιούνται και αρνούνται απλά να το παραδεχτούν. Κι εκεί βρίσκεται ο πραγματικός δρόμος της επανάστασης.
Πέρα από τη σκηνοθεσία του Sam Mendes, πέρα από το σενάριο και την πλοκή του, πέρα από τη μουσική του Thomas Newman, πέρα από την πιστή αναβίωση της δεκαετίας του '50 υπάρχουν οι ερμηνείες. Ρεαλιστικές, ωμές... σκάνε κυριολεκτικά στο κινηματογραφικό πανί. Με λόγια σκληρά που πονάνε, πονάνε μέχρι θανάτου, χτυπούν ανελέητα στην καρδιά, στη ψυχή, στο μυαλό και γονατίζουν. Δεν υπάρχει ευτυχία, δεν υπάρχει αρμονική συμβίωση ούτε οικογενειακή θαλπωρή. Υπάρχει μόνο μια τάση προς την έκρηξη και εκεί το κινηματογραφικό ζευγάρι Kate Winlset και Leonardo DiCaprio ερμηνεύουν υποδειγματικά.
Ο δρόμος της επανάστασης για τον Frank και την April κρύβεται κάπου αλλού. Ακόμα κι αν τον διαβούν τελικά, ίσως, να μην τους λυτρώσει ποτέ...

Σκηνοθεσία: Sam Mendes
Σενάριο: Justin Haythe
Πρωταγωνιστούν: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Kathy Bates, Michael Shannon, Dylan Baker
Μουσική: Thomas Newman
Έτος Παραγωγής: 2008
Διάρκεια: 119 λεπτά
Tagline: How do you break free without breaking apart?
Budget: 35.000.000$
Άνοιγμα: 190.000$
Box Office US: 20.500.000$
Βραβεία/Υποψηφιότητες:
Golden Globes
4 Υποψηφιότητες - Καλύτερη Ταινία-Δράμα, Σκηνοθεσία, Α' Αντρικού Ρόλου (Leonardo DiCaprio) και A' Γυναικείου Ρόλου (Kate Winslet)
1 Βραβείο: Α' Γυναικείου Ρόλου
Academy Awards
3 Υποψηφιότητες - Β' Αντρικού Ρόλου (Michael Shannon), Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Κοστούμια
Ετυμηγορία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ScreamΣχόλιο